Gastronomicon

Nieprzypadkowo mówi się, że niektóre osoby są prawdziwymi „magikami w kuchni” (nawet jeśli bliżej temu do czarnoksięstwa). A gdyby tak przelać tę magię na karty opowiadania?

Ogłaszamy rozpoczęcie naboru na teksty, które opublikujemy w antologii Gastronomicon. Bynajmniej nie będzie to księga kucharska napisana przez szalonego Abdula Alhazreda. Chcemy, żebyście dosłownie użyli kulinariów w swojej twórczości. Nie definiujemy, czy ma być to poszukiwanie niezwykle cennych składników potrawy, mordercze zmagania kulinarne czy może próba odkrycia przepisu na Najlepszy na Świecie Sernik z Rodzynkami (bo najlepszy może być tylko z rodzynkami).

Tylko do Was należy decyzja, co postanowicie nam ugoto… napisać!

  • Ogólne zasady znajdują się tutaj.

  • Limit znaków: 40 000

  • Tekst musi w wyraźny sposób nawiązywać do tematyki kulinarnej w dowolnej formie, prosimy jednak, by wątek „jedzeniowy” miał wyraźne odzwierciedlenie w tekście, nie był tylko elementem tła.

Kategorie

  • Przystawki: do 15 000 znaków

  • Dania główne: teksty o poważnej tematyce

  • Desery: teksty mało poważne, komediowe, wręcz prześmiewcze

Wyślij tekst

Zapoznałem/am się z warunkami naboru, mój tekst spełnia wszystkie wymogi.