Gastronomicon

Gastronomicon

Podziel się tą publikacją ze znajomymi!

Filet z węża, oko traszki, palec żaby, psi ozór i… No nie! Czyżby któryś autor niechcący zamiast pliku z opowiadaniem przysłał nam przepis na podejrzany gulasz? Nawet jeśli, to tym razem wyjątkowo nie mamy nic przeciwko. W Gastronomiconie znalazło się wiele dziwnych potraw i nie chodzi o pospolity wywar z mandragory czy pieczeń ze świeżo upolowanego jackalope. Znajdziecie tu dwanaście dobrze doprawionych, pożywnych opowiadań. Długo marynowały się w wyobraźni autorów, potem zostały starannie posiekane ich ostrymi piórami i na sam koniec zapasteryzowane w postaci antologii. Wszystko po to, aby ten kulinarno-literacki przysmak pozostawał dla was zawsze świeży i gotowy do… przeczytania.

Mika Modrzyńska – Ciasteczko Śnieżyny

Katarzyna Szymonik – Roślinoludy

Mateusz Kimak – Nostalgia

Joanna Dzięciołowska – Nienażarty

Marta Kers – Tort szwarcwaldzki

Joanna Winifreda Gajzler – Ości

Radosław Dąbrowski – Bateria

Maja Podolska – Jadłodajnia Djetetyczna

Łukasz Kucharczyk – Stypendia i olbrzymy

Anna Sikorska – Nie ma jak u babci

Krzysztof Banach – Truskawkowy amok

Barbara Zambrzycka – Dobranoc, smoku

Tytuł:Gastronomicon
Data wydania:1 października 2024 r.
Ilustracja na okładce:Wiktoria Makowska
Projekt typograficzny okładki:Wiktoria Makowska
Skład:Maria Król
ISBN epub:978-83-66058-85-9
ISBN mobi:978-83-66058-86-6
ISBN PDF:978-83-66058-84-2
ISBN oprawa miękka:978-83-66058-87-3